ŞANLIURFA'da 700 yıllık 'Savaşçı Amazon Kraliçeleri'nin mozaiğe resmedilmiş dünyadaki ilk örnekleri olarak nitelendirilen mozaiklerden esinlenerek düzenlenen Şehr-i Medeniyet defilesinde mankenler podyuma çıktı.
Bir organizasyon firması tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Şehr-i Medeniyet projesi kapsamında bir otelde konser ve defile düzenlendi. Defileyi Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Hamdi İnan ve çok sayıda davetli izledi. Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz'ın yaptığı deflide, Urfa türküleri eşliğinde Haleplibahçe bölgesinde arkeolojik kazılarda gün yüzüne çıkarılan bin 700 yıllık 'Savaşçı Amazon Kraliçesi'nin Hippolite'nin avladığı leopar desenli kıyafet ile Osmanlı motiflerinin yer aldığı 33 kıyafetin tanıtımı yapıldı. Koreografisi Akif Örük tarafından düzenlenen projede Didem Soydan ve birçok ünlü model, özel olarak hazırlanan kıyafetleri podyumda taşıdı. Seçkin davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği defileyi dizi ve sinema oyuncusu Elif Tayhan ile oyuncu Kerem Baydar da izledi. Şehr-i Medeniyet Şanlıurfa Kültür Projesi’nin tasarımlarını Timuçin Denizmen gerçekleştirdi. 700 yıllık 'Savaşçı Amazon Kraliçeleri'nin giydiği kıyafetler ile yöreye özgü hazırlanan 33 kıyafetin sergilenmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden projenin yapımcısı Savaş Uğurlu, "Yaklaşık 5 aydır bu proje üzerinde çalışıyoruz. Özel izinle Haleplibahçe'de bulunan mozaikleri kıyafetlerde görüyoruz. Şanlıurfa’da çok güzel bir projeye imza atmanın mutluluğunu bu gece yaşadık" dedi.
Şanlıurfa kültürünün tüm dünyada tanıtılması anlamında böyle organizasyonların bu kentte yapılmasının çok anlamlı olduğunu belirten Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise, "Türkiye’nin sınır şehri olmamıza rağmen tarihi bir noktada yer alıyoruz. 12 bin yıl öncesinden gelen tarihi bir birikimi taşıyan bir şehirdir. Her medeniyet ve her kavime burası ev sahipliği yapmıştır. İşte bu hazinelerden bir kaçını burada sergilemenin onurunu yaşadık" diye konuştu.
Gecenin sonunda defileye katkı sunanlara plaket verildi.

FOTOĞRAFLI