Ufuk AKTUĞ/ İSKENDERUN(Hatay), () - SPOR yorumcusu Kaya Çilingiroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminin kabul edilemeyeceğini belirterek, "Allah korudu bizleri. Eğer, Cumhurbaşkanına en ufak bir şey olsaydı bugün sokaklarda gezemiyorduk" dedi.
Spor yorumcuları Giray Bulak ile Kaya Çilingiroğlu, Hatay'ın İskenderun İlçe Belediyesi'nce düzenlenen panele katılmak üzere kente geldi. İkili, panel öncesi Belediye Başkanı AK Partili Seyfi Dingil'i makamında ziyaret etti. Çiçeklerle karşılanan Bulak ile Çilingiroğlu belediyenin anı defterini imzalarken, Başkan Dingil de günün anısına plaket verdi.
"TANKLARIN ALTINA YATANLAR, BU ÜLKENİN KAHRAMANLARIDIR"
Gazetecilerin soruları üzerine 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini değerlendiren Kaya Çilingiroğlu, "Bizi Allah korudu" dedi. Çilingiroğlu, şunları kaydetti:
"Yüzde 52 ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanına bir suikast girişimi kabul edilemeyecek bir ortam. Ben herkesten farklı düşünüyorum. O gün Cumhurbaşkanımızın yanında eşi, çocukları, damadı ve torunları vardı. Allah korudu bizleri. Eğer, Cumhurbaşkanına en ufak bir şey olsaydı bugün sokaklarda gezemiyorduk. Ama Türk halkını da gönülden kutluyorum. Hakikaten tankların altına yatanlar, o tankları kışlalardan çıkartmayan belediye başkanları bu ülkenin kahramanlarıdır. Ümit Dündar paşamızın Atatürk Havalimanı'nı ele geçirip Cumhurbaşkanımızı oraya getirmesi belki de tarihin en önemli hareketlerinden biridir. Bundan sonra kimse böyle bir girişimde bulunamayacaktır."


FOTOĞRAFLI