Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), () - BODRUM'da bu yıl 9 ilden 120 sporcunun katılımıyla düzenlenen 'Deniz Kanosu Bahar Kupası Yarışları' heyecanı başladı.
Türkiye Kano Federasyonu tarafından Bodrum'da düzenlenen 'Deniz Kanosu Bahar Kupası Yarışları', Gümbet Mahallesi'ndeki İsis Otel Sahili'nde başladı. 9 ilden 120 sporcunun katılımıyla etkinlik; erkek ve kadınlarda 'K1', 'K2' ve 'mix tekne' kategorilerinde yapıldı. İki gün sürecek yarışlarda, 1000 metre ve 2 bin metre mesafelerinde kanocular mücadele etti. 26 kulüpten sporcuların katıldığı yarışlarda veteran sporcular da mücadele etti. 14 hakemin görev aldığı yarışlarda 43 kadın yarışmacı yarıştı.
Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, "6 takım ile başladığımız kano sporunda 26 takıma kadar ulaştık. Hızla büyüyoruz, katılım artıyor. Amacımız 3 tarafı denizlerle çevrili, göl ve göletleri olan ülkemizde gençleri su sporuna yönlendirmeyi ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı hedefliyoruz. Deniz kanosunu tercih etmemizin sebebi de, aynı zamanda olimpik olan branşlarda altyapı oluşturmayı sağlamak" dedi.
Yarışlar, yarın final yarışlarının yapılmasının ardından düzenlenecek ödül töreninin ardından sona erecek.

FOTOĞRAF