Turgay İPEK/ERZURUM, () - KAYAKLI Koşu Milli Takımı, Erzurum'da yapılacak 2017 Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali'ne (2017 EYOWF) asfalt zeminde tekerlekli kayakla çalışarak hazırlanıyor.
Erzurum'da önümüzdeki Şubat ayında düzenlenecek ve Avrupa'nın 46 ülkesinden 17 yaş altı sporcuların 19 branşta yarışacağı 2017 EYOWF için bir taraftan spor tesislerindeki eksiklikler giderilirken Türkiye'nin farklı bölgelerinden seçilen 4'ü kadın toplam 11 sporcu da deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken Yaylası'nda 24 Ağustos'ta kampa girdi. Kampın 10 Eylül'de sona ereceğini belirten Kayaklı Koşu Milli Takım Antrenörü Cemalettin Budak, tekerlekli kayağın, kışa hazırlık kapsamında karsız alanda en iyi antrenman çeşidi olduğunu belirtti. Yazın sıcağında sporcuların kışa hazırlandığını belirten Budak şunları söyledi:
"Sporcuları formda tutmak için yaz aylarında tekerlekli kayağı tercih ediyoruz. Tekerlekli kayak özel güç ve teknik çalışmak için bire bir. 2017'de Erzurum'da düzenlenecek olan Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali'ne seçtiğimiz ekibi sağlık testinden geçirdikten sonra kampa aldık. Sporcular gün boyu kültür fizik, tekerlekli kayak ve batonla Palandöken'e zirve yürüyüşü yapıyor. Az bir zaman kaldı süreyi en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Hedefimiz EYOWF 2017'yi en iyi şekilde tamamlamak."
Tekerlekli kayakla asfaltta koşmanın zevkli ancak bir o kadarda tehlikeli olduğuna işaret eden sporcular ise "Hızla gittiğin asfaltta düştün mü özellikle diz ve dirseklerin yaralanıyor. Bu nedenle çok dikkatli davranıyoruz. Karda düşmek asfaltta düşmeye benzemiyor" dedi.

FOTOĞRAFLI