Adem ÇETİN/AKSEKİ (Antalya), () - ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde yenilenecek stadyumun bakımsızlıktan kuruyan çimleri yangında kül oldu. Daha önce profesyonel futbol maçları başta olmak üzere birçok etkinliğe ev sahipliği yapan stadyumun kapkara görüntüsü görenleri üzdü.
Akseki'de 1980'li yılların başında temeli atılan ve 1986 yılında hizmete açılan Akseki Stadı, 1956 yılında kurulan ve uzun yıllar Antalya Amatör Lig'de mücadele eden Akseki Aromaspor'un karşılaşmalarına ev sahipliği yaptı. 2004- 2005 sezonunda tarihinde ilk kez 3'üncü Lig'de mücadele eden, aynı sezon ligi sonuncu bitirerek Amatör Küme'ye düşen Akseki Aromaspor'un karşılaşmalarını oynadığı ve antrenman yaptığı stat, son yıllarda eski görüntüsünden uzaklaştı.
ZEMİNİ KAPKARA OLDU
Akseki Aromaspor 2007 yılında ilgisizlik ve sahipsizlik nedeniyle kapanınca, stadyum da yalnızca bayram ve festival etkinliklerinde kullanılır oldu. Son birkaç yıldır kullanılmayan 5 bin kişilik stadyum bakımsız hale geldi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün yenilenmesi için çalışma başlattığı stadyumun çimleri bakımsızlık nedeniyle kurudu. Bir süre önce ise nedeni bilinmeyen bir yangın sonucu stadın zemini büyük ölçüde yandı. Geçmişteki yeşil görüntüsünden uzaklaşan stat zemini kapkara oldu.
YENİ PROJE HAZIRLANIYOR
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ayhan Gelir, stadyumun yenilenmesi için bir ay önce ihale yapıldığını söyledi. İhaleyi alan firmaya yer tahsisi yapıldığını, ancak henüz çalışmaların başlamadığını aktaran Ayhan Gelir, firmanın stadın kullanım alanının daraltılması ve etrafının tel örgüyle çevrilmesine yönelik hazırladığı projeyi kabul etmediklerini anlattı. Stadın otantik halinin bozulmaması için projeye itiraz ettiklerini kaydeden Gelir, yeni projenin hazırlık aşamasında olduğunu ve çalışmaların kısa sürede başlayacağını belirtti.

FOTOĞRAFLI