İller arasında kendini hemşerisini bu kadar cok sevmeyen bir il varsa malisef Giresundu.

Ama son beş seneye baktığımızda Giresunlular da büyük bir kenetlenme büyük bir memleketine sahip çıkma sevdası başladı.İstanbul da müthiş bir Giresun lobisi oluştu her yerde Giresunlular öne çıkmaya memleketini sahiplenmeye başladı.Hiç kendi kendimize sorduk mu acaba bu birlikteliği kimler sağladı diye.Bunu aklı selim olan her Giresunlu hemşerimiz mutlaka biliyordur.

Giresun derneklerimize üst kurum olarak öncülük yapan,derneklerimizin kenetlenmesini ve birlikte hareket etmesini sağlayan Giresun federasyonudur.Giresunsporumuzun en zor zamanında Giresunsporumuza sahip çıkarak ve destek vererek İstanbul da ki her maça hatta deplasmanlara Hasan beyle giderek büyük destek olmaları Lokman başkana Hasan Turan beye spor severler tarafından da büyük bir sempati duyulmaya başlandı.

Giresun spor başkanımız sayın Mustafa temel bozbağ ve başkan yardımcısı sayın Nahid yamak beyinde katıldığı Giresun federasyonumuzda ki toplantıda İstanbul da böyle bir birlikteliğinin olduğunu görünce şaşırdı ve çok duygulandığını ifade etti .

Federasyon başkanımıza ve yönetime teşekkür etti.Giresun için canını dişine takarak gece gündüz çalışan Giresun federasyonu başkanı ve yönetimi her sene olduğu gibi bu senede 700 yetim ve yoksul çocuğumuza da el vererek bayramda sevindirerek büyük takdir toplamıştır.

Her hemşerimizin her derdi ile ilgilenen gece de olsa telefonlar susmayan herkese yardım etmeye çalışan her ortamda Giresunumuz en iyi temsil etmeye çalışan bu kişiye toplum olarak sahip çıkmak zorundayız ve borcumuzdur diye düşünüyorum.

Bizim Giresunumuzun makul talihi şehrimizin gelişmesinde kalkınmasında öne çıkmasında gerekli yatırımlar yapılmamış.Giresunumuzu en gelişmeyen yatırım yapılmayan bir il haline gelmiştir.Kimse kimseyi kandırmasın kime sorarsanız sorun bu sahipsizlikten bahsedecektir .İstanbul da bir milyonu aşkın nufusumuza hitap edecek onların gerçek temsilcisi ve vekili olacak Giresunluların İstanbul da gögsünü kabartan dik yürümesini sağlayan milyonları biraya getirebilen içimizden birisini istiyoruz.

Giresunumuza gercek anlamda sahip çıkacak öne çıkaracak gercekten iyi bir Giresun sevdalısı çıkmamıştır. Buna artık dur demeliyiz.Seçime 10 ay gibi kısa bir süre kaldı. Siyasi partiler şimdiden ayar yapmaya çalışacaklar onun adamı bunun adamı derken tombaladan birisini çıkaracaklar.

Biz Giresun evladı olarak Giresun şehrimize siyaset yapılmadan sahip çıkılmasını Giresun sporumuza adam gibi sahiplenilmesini çotanak arenanın bir an önce yapılmasını oy için değil yatırım için çalışılmasını turizmin cenneti olmaya aday olacak ama mallisef bu güne kadar hak ettiği payı almayan hiçbir girişimde bulunmayan oldugu yerde sayan başka illere bizleri imrendirenleri istemiyoruz. 

Hatta Ordu Giresun birleşmesin diye net tavrını koyan eski Giresun valimiz sayın Dursun ali şahin beyi güzel şeyler yapıyor yaylalara el attı bütün evleri ve işyerlerini çevreye uyumlu hale getiriyor diye Müslümanların en hayırlı gecesi kadir gecesinde görevden aldıranları değil bu şehrimize hizmetkar olacak kişileri istiyoruz.başkaların emrinde değil halkın emrinde olacak vekiller istiyoruz. 

Herkesin görmesini gerektırecek kadar doğa harikası, gizemli Sagrak ve Karagölü de öne çıkaracak gerçek Giresun sevdalısı adam gibi adamları istiyoruz.Bütün hemşerilerimin de aynı duyguları beslediğini düşünüyor her şey Giresunumuz için.Önce partimiz değil memleketimiz sonra partimiz anlayışını her siyasinin benimsemesi dileğiyle saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Abdullah Akgün  Giresun Federasyonu Teşkilar Başkanı