THK yetkilileri: Uçakların bakımı için 4-5 milyon dolar gerekli"Bu hız alınamazsa istikamet Termik Santral"Orman yangınları: "Atmosferle pazarlık edemezsiniz"Orman yangınları: Belediye başkanlarından "yardım" çağrısı Manavgat'ın Salur Köyü'nde endişeli bekleyişYangınların önüne geçilebilir mi, hasar nasıl azaltılır?
Yangın söndürme çalışmalarında kullanılamayan 7 THK uçağını DW Türkçe görüntüledi. Yetkililer, uçakların bakımı için 4-5 milyon dolar gerektiğini söyledi. Kurum, yangınlara müdahale için ise 16 helikopter kiraladı.

Meral Akşener 6'lı Masadan kalktı: 6'lı Masa ortak akıl platformu olmaktan çıktı Meral Akşener 6'lı Masadan kalktı: 6'lı Masa ortak akıl platformu olmaktan çıktı

 Yangın söndürmek için elinde uçaklar bulunan, ancak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uçmasına izin verilmeyen Türk Hava Kurumu'nun (THK) son yangınlara havadan müdahalede bulunmak için özel şirketlerden 16 helikopter kiraladığı ortaya çıktı.

Ankara'da THK Meydan İşletme Müdürlüğü'nde bekletilen yangın söndürme uçaklarını görüntüleyen DW Türkçe, THY yetkilileriyle de konuştu. THK yetkilileri, söz konusu uçakların uçuşa hazır hale getirilmesi için 4-5 milyon dolara ihtiyaç olduğunu belirtti.

Kaynak$ DW Türkçe