Tunceli merkeze bağlı Rabat Vadisi'nde 30-31 Aralık 2011 günü yaşanan çatışma sonucu öldürülen 7 terör örgütü PKK’lıdan Aziz Dersim kod isimli Mehmet Güneş’in, örgütün Tunceli’de önemli sorumlularından biri olduğu öğrenildi.

BATI KARARGAH SORUMLUSU

Tunceli’de geçtiğimiz hafta, terör örgütü PKK’nın kış üstlenmesine yönelik güvenlik güçleri tarafından sürdürülen operasyonlar sonucu, 30-31 Aralık 2011’de Tunceli merkeze bağlı Rabat Vadisi'nde bir sığınakta tespit edilen 7 kişilik PKK’lı grup ile sıcak temas yaşandı. Güvenlik güçlerinin, sığınakta bulunan gruba teslim ol çağrılarına ateş ile karşılık verilmesi üzerine çatışma yaşandı. İki gün süren şiddetli çatışma sonucu 7 PKK’lı terörist silah ve teçhizatlarıyla birlikte ölü ele geçirilmişti.

ÇOK SAYIDA ASKERİN ŞEHİT EDİLMESİNE KARIŞTI

Öldürülen teröristlerden Aziz Dersim kod isimli PKK’lının, örgütün sözde Dersim eyalet komutanlığı batı karargah sorumlusu olduğu ve bölgede yaşanan çatışmalarda çok sayıda askerin şehit edilmesinden sorumlu olduğu ortaya çıktı. 1970 Tunceli Hozat doğumlu olan Aziz Dersim kod isimli terörist Mehmet Güneş’in, uzun yıllar önce örgüte katıldığı ve K.Irak, İran ve Kandil’de kaldığı ve kendisine sorumluluk verilerek Tunceli bölgesine gönderildiği öğrenildi.

Geçtiğimiz hafta cenazesi Malatya Adli Tıp Morgu'nda ailesi tarafından tespit edilen terörist Mehmet Güneş’in cenazesi, yapılan resmi işlemler sonucu ailesi ve yakınları tarafından alınarak, doğum yeri olan Hozat’ın Taner Köyü'nde toprağa verildi.