Reşit ÇELEBİOĞLU / KİLİS, () - KİLİS'te okul inşaatının temel kazısı sırasında insan kemikleri bulundu. Savcılık tarafından inşaat durdurularak soruşturma başlatılırken, bölgenin eskiden mezarlık olduğu anlaşıldı.
Mıhali Mahallesi'nde bulunan İnönü İlkokulu ihtiyaca cevap vermeyince, Milli Eğitim Müdürlüğü binanın yıkılarak yenisinin yapılması kararını aldı. Bu karar sonrası okul yıkılırken, yeni okul için temel kazılmaya başlandı. Ancak yapılan kazı sırasında insan kemikleri fark edildi. Çalışma durdurulurken, bölgede çok sayıda kemik ve mezar görülmesi üzerine durum polise bildirildi. İhbar üzerine bölgeye gelen Cumhuriyet Savcısı, inşaatı durdurarak inceleme yaparken, yapılan araştırmada bölgenin eski mezarlık olduğu anlaşıldı.
Mıhali Mahallesi Muhtarı Mehmet Fazlı Zaptiyeoğlu yıkılan okulun 1954 yılında yapıldığını belirterek, "O tarihte okul yapılırken de yine mezarlar çıkmıştı. Şimdi yapılan kazılarda yine kemik ve mezarlar çıktı. Bölgenin 100- 150 yıl önce mezarlık olduğu söyleniyordu, bugün çıkan kemikler de bunun doğruluğunu gösteriyor" dedi.
Öte yandan daha önce 8 derslik olan İnönü İlkokulu'nun yapıldıktan sonra 16 derslik olacağı belirtildi.
FOTOĞRAFLI