ÖMER ÇELİK: SANDIKLARA SAHİP ÇIKALIM
Adana'da Lütfiye Kısacık İlkokulu'nda oyunu kullanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, Adana Milletvekili Adayı Ömer Çelik, vatandaşlara ve siyasi partilere sandığa sahip çıkma çağrısında bulundu.
Seçim sürecinde siyasi partilerin özgürce propaganda yaptığını belirten Ömer Çelik, şunları söyledi: "Ankara Garı'nda uğradığımız terör saldırısı, seçim sürecinde tabi çok canımızı yaktı. 100'ün üzerinde canımızı kaybettik. Onun dışında vatandaşlarımız büyük bir sağduyu ile huzura istikrara sahip çıktılar. Bütün seçim dönemi boyunca da ufak tefek olaylar hariç genel olarak huzurun korunduğunu görüyoruz. Bugün de sandıklara baskı yapmaya çalışanlara, vatandaşın hür iradesini etkilemeye kalkışanlara karşı her türlü tedbir alındı. Bütün vatandaşlarımız, bütün siyasi partiler sandıklara sahip çıksınlar. Her seçimin sonunda kuşkusuz bazı partiler kazanır, bazı partiler kaybeder. Bazı partiler daha öne gider, bazıları geri kalır. Ama şu bilinsin ki; partilerin kazanması ya da kaybetmesi Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının bir kısmının diğerine karşı zafer kazanması, bir diğer grubun hezimeti anlamına gelmez. Sandık varsa, sandık bütün Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının zaferidir. Bütün yurttaşlarımız için demokrasi bir zaferdir. Hiçbir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı seçim sonuçlarına göre bir diğerine göre kaybetmiş sayılmaz. Hepimizin kazancıdır. Türkiye'nin kazancıdır bu. Hepimiz için bir zaferdir."
'SANDIKLAR ÜZERİNDEKİ BASKIYA HEP BİRLİKTE DİRENMELİYİZ'
Bütün vatandaşların hangi partiye oy verirse versin, sandıklara sahip çıkmalarının çok kıymetli olduğunu anlatan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Demokrasinin kıymetini bilelim, sandığın kıymetini bilelim. Bakınız etrafımızda bu kadar istikrarsızlığa, bu kadar huzursuzluğa rağmen bizim kendi ülkemizde bu sandık, demokrasi ve diğer mekanizmalar yoluyla huzuru, barışı, istikrarı sürdürüyoruz. Etrafımızdaki sıkıntılardan ülkemizi bu şekilde koruyoruz. Bütün vatandaşlarımız hangi partiye oy verirse versin sandıklara sahip çıkmaları çok kıymetlidir. Sandıklar üzerindeki baskıya karşı hep birlikte direnmeliyiz. Demokrasiyi hep beraber korumalıyız. Bu ülkenin en büyük kazanımlarından bir tanesi sağlıklı seçim yapabiliyor olmasıdır. Biz sağlıklı seçim yapabilen, seçim sonuçlarını tartışmasız ortaya koyabilen bir ülkeyiz. Bu sebeple bu seçim de kendi demokrasi tarihimize parlak bir aşama olarak geçecektir. Memleketimize bütün milletimize, etrafımızdaki coğrafyalara hayırlı olmasını diliyorum. Hepimiz için inşallah bundan sonrasında hayırlı istikrar olan bir dönemin kapısını açsın diyorum."

Akif ÖZDEMİR/ADANA, ()

FOTOĞRAFLI