ADANA, () - ADANA'da 26'ncı Dönem Milletvekili Genel Seçimi için halk sabahın erken saatlerinden itibaren sandığa gitti. Havanın açık ve güneşli, sıcaklığın gölgede 27 derece olduğu kentte seçime katılımın yoğun olduğu gözlenirken, bazı noktalarda engelli, yaşlı ve hasta vatandaşların oy kullanımı için özel bölgeler oluşturuldu. 4'ü merkez, 15 ilçede olmak üzere 1 milyon 483 bin 562 bin seçmenin bulunduğu Adana'da seçmenler 4 bin 415 sandıkta oy kullanmak için sandık başına gitti. TBMM'de 14 milletvekili ile temsil edilen kentte, Adanalılar saat 08.00 itibari ile oy kullanmaya başladı. Bazı okulların giriş katında oluşturulan özel alanlarda engelli ve yaşlı vatandaşlar, zorlanmadan oy kullandı.
VALİ: GÜVENLİ BİR ORTAM VAR
Adana Çobanoğlu Ticaret Lisesi'nde eşi Emine Büyük'le birlikte oyunu kullanan Adana Valisi Mustafa Büyük, seçim güvenliği için her türlü önlemin alındığını söyledi. Demokrasinin vazgeçilmezinin hür seçimler olduğunu belirten Büyük, şöyle dedi:
"İlimizde sabah 08.00'da her yerde oy verme işlemi başladı. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmıyor. Öncesi, sırası ve sonrasında tüm güvenlik kuvvetlerimiz, kamu kurum ve kuruluşları, seçimlerin tarafsız ve güvenli bir ortamda sürdürülmesi için her türlü tedbiri almış bulunuyoruz. Şu ana kadar herhangi bir olay meydana gelmedi. Bundan sonrası için de alınan üst düzeyde yaygın tedbirlerle herhangi bir olay beklemiyoruz. Münferit belki ufak tefek bazı durumlar olabilir. Seçimlerin güvenli, tarafsız bir ortamda, hür iradelerin yansıması şeklinde gerçekleşmesi noktasında çok olumlu bir ortamın zeminin de bulunduğunu belirtmek istiyorum."
MHP'Lİ KARAKAYA: HAYIRLI BİR HÜKÜMET ÇIKACAĞINI UMUT EDİYORUZ
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya merkez Çukurova İlçesi'ndeki İsmail Hazar İlkokulu'nda oyunu, İl Başkanı Yusuf Baş ile birlikte kullandı. Çıkışta açıklama yapan Karakaya, Türkiye'nin başka bir seçime müsait olmadığını söyledi. Karakaya, şöyle dedi:
"Türkiye, 7 Haziran Seçimleri'nden sonra Hükümetin kurulamaması nedeniyle yeniden bir seçime gitti. Dileğimiz arzumuz, bu seçim sonuçlarından ülkenin geleceği için hayırlı sonuçlar çıkar. Türkiye'nin yeniden bir seçime daha gitmeye hakikaten durumu müsait değil. Onun için ülkenin içinde bulunduğu şartları da düşünerek seçim sonuçlarından ülkenin geleceği için hayırlı bir Hükümetin çıkacağını umut ediyoruz."
TÜMER: 2 KASIM HUZUR GETİRSİN
CHP Adana Milletvekili ve 2'nci sıra kontenjan adayı Zülfikar İnönü Tümer, seçimlerin ülke demokrasisi adına önemli bir kazanım olmasını diledi. Eşi Müge ve oğlu Onur Tümer’le birlikte oyunu kullanan Tümer, seçim ve güvenlik görevlileri ile çevredekilerle selamlaştı, bir süre sohbet etti. Ülke genelinde ve Adana’da herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan milletvekilliği genel seçimlerinin sona ermesini dileyen Tümer, şöyle dedi:
"Ülkemiz için hayırlı bir seçim olmasını diliyorum. 2 Kasım sabahından itibaren huzurlu, barış ve dostluk duygularının hakim olduğu bir Türkiye ümidiyle oyumu kullanıyorum. Sandığa giden tüm vatandaşlarımıza da sorumlu davranışlarından ötürü teşekkür ediyorum."
Oyunu eşiyle birlikte kullanan Müge Tümer de "Çocuklarımızın daha huzurlu bir Türkiye’de yaşamasını diliyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI