Erol AKKIR/ ANTALYA,() - AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi'nde lösemi hastalığı nedeniyle 70 gündür yoğun bakımda tedavi gören 6'ncı sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Umut Oktay'ı, İstanbul Halkalı Doğa Ortaokulu'ndaki öğretmenleri ziyaret etti. Umut'a karnesiyle takdir belgesini getiren öğretmenleri, arkadaşlarının da destek için çektiği kısa film ile hatıra defterini teslim etti.
İstanbul'da 4 ay önce rahatsızlanan Umut Oktay, ailesi tarafından özel bir hastaneye götürüldü. Burada grip teşhisi konulan Umut, ilaç verilerek taburcu edildi. Rahatsızlığı geçmeyen Umut, bu kez Sefaköy'de başka bir hastaneye götürüldü. Kan tahlilleri yapılan Umut'un durumundan şüphelenen doktorlar, daha kapsamlı bir hastaneye götürülmesini istedi. Üçüncü kez götürüldüğü başka bir hastaneye götürülen Umut'a yine kesin bir teşhis konulamadı. Hastanede 1 hafta kalan Umut Oktay, ailesi tarafından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Antalya'da Umut Oktay'ı muayene eden doktorlar, lösemi teşhisi koydu.
Antalya'da 70 gündür lösemi tedavisi gören Umut'u, okuduğu İstanbul Küçükçekmece Halkalı Doğa Ortaokulu'nun Müdürü Temel Kahveci ve Müdür Yardımcısı Mustafa Küçük ziyaret etti. Kahveci ve Küçük, Umut'a hediye olarak karne ve takdir belgesi getirdi. Yoğun bakımda olduğu için öğretmenleri karne ve takdir belgesini annesi Ayşe, babası Fevzi ve kardeşi Hatice Nur'a verdi. Öğretmenler ayrıca Umut'un arkadaşlarının destek için çektiği kısa filmi, duygularını yazdıkları ve birlikte çektikleri fotoğrafların yapıştırıldığı hatıra defterini de Oktay ailesine teslim etti.
DÖRT BİN YÜREK GETİRDİK
Okul müdürü Temel Kahveci, "Takdirlik öğrencimizin karnesini Antalya'ya getirdik. O hastane odasında tedavi için yatarken, okul arkadaşları ona destek olmak için kısa film çekerek yolladı. Bir de taraftarı olduğu 4 yıldızlı Galatasaray forması getirdik" dedi. Umut'un bir an önce sağlığına kavuşmasını dileyen Kahveci, şöyle konuştu:
"Karne zamanı onu unutmadık. Karnesini hastanede verelim istedik. Hem ziyaret hem de moral vermeyi amaçladık. Umut çok başarılı bir öğrencimiz. Takdirle 7'nci sınıfa geçti. İstanbul'dan ona selam getirmedik, yürek getirdik. 1500 öğrencimiz, 1500 velimiz, 72 öğretmen ve idarecimiz ile birlikte yaklaşık 4 bin yürek getirdim. Umut'a onların sevgi ve dualarını getirdim. Umut'a çok mesaj getirdik, ama özellikle sıra arkadaşının 'Umut seni bekliyoruz tekrar koşacağız, top oynayacağız' demesi aklımdan çıkmıyor. Diğer arkadaşları da Umut'un bir an önce dönmesini istiyor."
O ÇOK GÜÇLÜ, ARKADAŞLARIYLA KOŞUP TERLEYECEK
Müdür yardımcısı Mustafa Küçük, öğrencisinin hastalığını duyduklarında çok üzüldüklerini söyledi. Bütün öğrenci, veli ve öğretmenler adına geldiklerini kaydeden Küçük, "Seve seve İstanbul'dan buraya geldik. Adından da anlaşılacağı üzere Umut için içimizdeki umut hiç eksilmedi. Bir an evvel ayağa kalkıp koşup oynayacağı, terleyeceği günleri bekliyoruz" dedi.
'BENİ ANTALYA'YA GÖTÜRÜN' DEDİ
İstanbul'da bakkal dükkanı işleten baba Fevzi Oktay ise şunları kaydetti:
"Umut hastalığına teşhis konulamayınca kendisini Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne getirmemizi istedi. Akdeniz Üniversitesi'nin adı çok duyulduğundan sanırım aklında da yer etmiş. 'Oraya götüreceksiniz beni' dedi. Biz de aldık buraya geldik. Şu an kemoterapi tedavisi görüyor. Nefes almakta sıkıntı çekiyordu. Boğazından delik açıldı, ameliyat oldu, şu an Çocuk Anestezi Yoğun Bakım Servisi'nde yatırılıyor. Lösemi hastalığı teşhisi konulduğunu öğrendik. Gösterilen ilgi nedeniyle bu hastalığı atlatacağına inanıyoruz."
UMUT'A 4 YILDIZLI GALATASARAY FORMASI
Anne Ayşe Oktay ise oğlunun bu süreci atlatacağına inandığını söyledi. Öğretmenlerinin ziyaretinin kendilerine moral verdiğini aktaran Ayşe Oktay, "Müdür bey belgelerimizle, karnemizle, hediyelerimizle geldi. Umut'u motive edecek. Uyandığında bu hediye ve karnesini görünce çok mutlu olacaktır. Daha önce telefona notları düşmüştü, Umut notlarını görünce sevincinden ağladı. Tüm dersleri 100 puan" dedi. Oğlunun koyu bir Galatasaray taraftarı olduğunu da anlatan Ayşe Oktay, "Oğluma hediye olarak 4 yıldızlı Galatasaray forması getirilmiş. Umut formayı görünce havalara uçacak. Bu formayı burada da istemişti ama gelmemişti. Üzerinde bir de 'Umut' yazıyor. İnşallah bu bize büyük umut verecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI