Amerika Birleşik Devletlerinde, New Jersey eyaletinde gerçekleştirilen geleneksel Giresunlular gecesi yoğun katlımla gerçekleşti.

Sekizincisi gerçekleştirilen Geleneksel Giresunlular, tanışma ve Dayanışma Gecesi coşkulu ve kalabalık geçti.

Sunuculuğu Giresun’un eğitimcilerinden Musa Ada’nın yaptığı gecede Çok sayıda Giresunlu ve Giresun dostları unutamayacakları kadar güzel gece yaşadılar.

Amerikan ulusal ve istiklal marşımızın okunmasının ardından Giresunlular gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Amerika genelinden çok sayıda iş adamımızda geceye katılarak destek verirken, Amerika'da yaşayan Giresunlu gurbetçilerinde geceye yoğun ilgisi gözlerden kaçmadı.

Amerika Giresunlular Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen, sekizinci Geleneksel tanışma ve dayanışma gecesinde gurbetçilerimiz bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadılar.

New Jersey Eyaletinde,Perth Amboy kasabasında Giresunlu iş adamı Mustafa Kılıç'a ait gemide gerçekleştirilen gecenin ana sponsoru iş adamı hemşehrimiz Hüseyin Günaydın olurken Gurbetçilerimizin sekizinci kez bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadılar ve bol bol sohbet edip hasret giderdiler.

Amerikanın çeşitli eyaletlerinde yaşayan Giresunluları, New Jersey'de düzenlenen gecede bir araya getiren Amerika Giresunlular Derneği gecede Adem Kodalak,Apolas Lermi,Şeyda Karadeniz coşturdu.

Dernek Başkanı Başkanı İlhan Kodalak açılışta yaptığı konuşmada,Türk Amerikan Giresunlular Derneği tarafından bu sene 8.düzenlenen geceye yoğun katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum''dedi.

Çocukluğumuzu yaşadığımız ve bugün özlem ve hasret ile andığımız ilimizi ve ilçelerimizi ilgilendiren konuları konuşmak ve öğrenmek maksadı ile bir araya geldiklerini belirten Kodalak şunları söyledi:

''Ortak paydamız Giresunlu olmak ve bu bilinçle memleketimizden binlerce kilometre uzakta olmamıza rağmen ilimizin adını yaşatmaktır. Amerika’daki Türk toplumuna gücümüzü ve arzumuzu gösterdik ancak bunlar yeterli değil. Bunun içinde gücümüzü ve imkanlarımızı, birlikteliğimizi birleştirerek daha büyük projelere imza atmalıyız.

Kendi gelecek nesillerimiz için güzel şeyler yapmalıyız. Hepimiz farklı siyasal görüşlere, ayrı dünya görüşlerine sahip olabiliriz bu farklılıklar birlikteliğimizi etkilememeli, Amerika'da yasayan Giresunlular olarak bir araya gelerek ayni amaca hizmet etmeliyiz, gelecek nesillerimizde örnek olmalıyız." Şeklinde konuştu.

Etkinlikte derneğe katkıda bulunanlara plaket verildi.

FATİH AYTEKİN ÖZDEMİR-ABD