Bulancak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri okulun müdüresi Güler Hekim Bingöl başkanlığında öğretmenler Erol Küçük,Celalettin Özata,Emel Kaya eşliğinde 45 öğrenci ile Nevşehir,Ürgüp,Göreme,Ihlara Vadisi,Konya Mevlana Şeb-i Arus Vuslat törenleri,Ankara Anıtkabir gezisi ile birlikte 4 günlük bir gezi düzenlendi.



Gezide Kabadokya,Ürgüp Göreme, Alaeddin Cami ve Kümbeti , Karatay Çini Eserleri Müzesi , Mevlana Müzesi , Konya Selimiye Camii , Şems-i Tebrizi Türbe ve Mescidi, Üçler Mezarlığı , Meram Bağları ve Tavus Baba Türbesi, İnce Minare Koyunoğlu Müzesi gezildi. Sema Töreni'ne katılmak üzere Mevlana Gösteri Merkezine gidildi.



Yaklaşık birbuçuk saat süren  Sema Törenini izlendi. Eski bir rum köyü olan Sille ’de bulunan ve Rum yerleşimlerinde sıkça görülen taştan yapılmış evler, Kapadokya bölgesinde görmeye alışık olduğumuz kayalara oyulmuş evler ve kiliseler oldukça güzel görüntüler var.

Burada bulunan Hacı Ağa Hamamı ve Müzesi, Osmanlı köprüleri, binlerce yıl öncesine ait kaya mezarları ve 1500 yıl önce yapılmış olan Aya-Elena Kilisesi gördüğümüz eserler arasında. Gezi mükemmel geçti.Okul müdüresi Güler Hekim Bingöl bu gezide emeği geçen herkese teşekkür etti.