Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA tarafından Türk Hava Yolları’nın ana sponsorluğunda düzenlenen Bursa Bilim Şenliği kapsamında yapılan proje yarışmasında ödüle layık görülen Akıllı Priz Projesi büyük beğeni topladı.

Şimdiye kadar birçok icatta bulunan Eğitimci Halil Yılmaz tarafından geliştirilen Akıllı Priz, patlayan cep telefonlarına ve çabuk bozulan akülü aletlere önlem olarak geliştirildi.

ARTIK CEP TELEFONLARI PATLAMAYACAK

Geliştirmiş olduğu Akıllı Priz Projesini Bilim şenliğinde sergileyen Halil Yılmaz; “Son yıllarda şarjda takılı bırakılıp patlayan cep telefonlarının vermiş olduğu zarardan yola çıkarak geliştirdiğimiz projede büyük yol kat ettik. Geliştirdiğimiz yazılım ve işlemci sayesinde artık şarjda uzun süre bırakılıp ve bu sebepten dolayı patlayan cihazları görmeyeceksiniz.

Şarjda bulunan cihazın bataryası dolduğunda otomatik olarak priz kutusuna sinyal göndererek akımın kesilmesine neden olacaktır.Bu durumda günlük hayatımızda sıkça kullandığımız Notebook, Tablet, Cep Telefonu gibi cihazların batarya ömrünü uzatacaktır.” dedi.

AKÜLÜ CİHAZLARIN BATARYA ÖMRÜNÜ UZATACAK BİR PROJE

Direk Elektrik’e bağlı olan Akü ile çalışan cihazların batarya ömrünü uzatacak bir proje geliştirdiğini belirten Yılmaz; “Seri üretimde ucuz maliyet ile hayata geçirilebilecek olan bu projede Akülü cihazların, Güneş enerji sistemlerinin ömrü uzuyor.

Üzerine çalışıldığında 6 ay gibi kısa bir sürede piyasaya çıkabilecek bir ürün. Onun için değerli girişimcilerin ve üreticilerin projemi desteklemelerini bekliyorum” dedi.

SOSYAL MEDYA’DA 100 BİNLER TAKİP EDİYOR
Öte yandan Eğitimci Halil Yılmaz’ın Sosyal Medya’dan oluşturmuş olduğu ve Editörlüğünü yaptığı “Bilim Proje Üretim Kulübü” sayfasından paylaşılan video ve fotoğrafların milyonlar tarafından takip edildiği öğrenildi.