İki hafta önce aniden rahatsızlanarak Ordu Medikal hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam ederken geçtiğimiz Salı günü vefat eden Giresun’un tanınmış kanaat önderlerinden Giresun Tapu Müdürü Mustafa Memiş’in babası, Emekli öğretmen Veysel Memiş’in abisi,Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın Başdanışmanı olan Okay Memiş’in amcası Hakkı Memiş (79) ölümü sevenlerini derin üzüntüye boğdu.


Cenazesi,Piraziz Esentepe köyünde Çarşamba öğle namazından sonra gözyaşlarıyla toprağa verildi. Aile mezarlığında toprağa verilen Kanaat önderi Hakkı Memiş’in cenaze törenine Piraziz’de binlerce kişi katıldı.

Katılanlar arasında başta Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel olmak üzere, İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Giresun valisi Hasan Karahan, Vali Yardımcısı Yüksel Çelik ve Cahit Karatepe, Artvin Vali Yardımcısı M.Ali Öztürk, Murgul Kaymakamı Hüseyin Çam, Giresun İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Dokap Başkanı Ekrem Yüce, Tapu Ve Kadastro 9.Bölge Müdürü Adnan Cevher, Giresun İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Dr.Muhammed Angın, Ordu PTT Baş Müdürü Şenel Yücel, Giresun PTT Baş Müdürü Çetin Demirkoparan,Giresun İl Kadastro Müdürü Muhammed Akyazı, Rize İl Kadastro Müdürü Erdinç Eren,Trabzon İl Kadastro Müdürü fatih Hacıhasanoğlu, Trabzon Ortahisar Tapu Müdürü Namık Şişçi, Ordu İl kadastro Müdürü Mustafa Akköse,Ordu Altınordu Tapu Müdürü Nazım Şahin, Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısa,Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, Trabzon BŞB İmar Daire Başkanı Şükrü Demir, Ortahisar belediyesi Emlak Ve İstimlak Şube Müdürü Seyfettin Seyyar, Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, Giresun Eski Milletvekili Hasan Aydın, Avukat Rüştü Kurt, Ordu İl Müftü Yardımcısı Mustafa Öztürk, Giresun PTT Baş Müdürü Çetin Demir Kaban, Bulancak Kaymakamı Tayfur Elbasan, Bulancak belediye başkanı Recep Yakar, Piraziz belediye başkanı Hüseyin Görgülüoğlu, Piraziz kaymakamı Hamit Genç,Kanaat önderlerinden Nuri Hoca ve binlerce sevenleri katıldı.

Giresun ve Piraziz’de tanınmış kanaat önderlerinden biri olan Hakkı Hoca , bir süredir Ordu Medikal’de tedavi görüyordu. Memiş, Salı günü Ordu Medikal’de hayatını kaybetti.  Ölüm haberini alan yakınları ve sevenleri Memiş’in evine akın etti.

Çarşamba günü Öğle vaktinde Piraziz meydanında kılınan cenaze namazının ardından yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde Piraziz Esentepe köyüne götürülen Memiş’in cenazesi, burada yapılan duanın ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.Cenazeye çevre il ve ilçelerden çok sayıda seveni katıldı.

Cenaze töreninin ardından taziyeleri kabul eden Memiş’in oğlu Mustafa Memiş ve kardeşleri cenazeye katılanlara şükranlarını sundu. Hakkı Memiş,bölgenin saygın kanaat önderleri arasında gösteriliyordu.

Sevenleri Memiş’in insanların arasındaki husumetleri bitirerek küsleri barıştıran ve bir barış elçisi olduğunu belirterek, ölümünün Giresun için büyük bir kayıp olduğunu dile getirdi.