Giresun’un Espiye ve Güce ilçelerine bağlı yayla sakinleri için kurulan GSM Baz istasyonunun kaldırılması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Türkcell tarafından Çakıl Yaylası tepesine kurulan Baz istasyonunun elektrik hattını gerekçe göstererek kaldırılması yayla sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Yaz aylarında Espiye ve Güce ilçe yaylalarına çıkan binlerce vatandaşlar bu yılda aynı sorunu yaşamamaları için yetkililere seslenerek yaşanan mağduriyetin giderilmesini istediler.

Yayla sakinleri, Türkselle ve idarecilere bu sıkıntının giderilmesi için defalarca başvuru yaptıklarını, fakat hiçbir yetkilinin bu konuya eğilerek sıkıntının giderilmesi için çalışılmadığını belirttiler.

Havaların ısınmasıyla birlikte yavaş yavaş yayla sezonunun başladığını belirten yayla sakinleri,”Buradan yetkililere sesleniyoruz. Bu sıkıntıyı diğer yıllarda olduğu gibi bu yılda yaşamak istemiyoruz.

Geçen yıllarda defalarca yetkililere bu sıkıntının giderilmesi için müracaatlarda bulunduk. Her müracaatımızda Türksel yetkilileri bizlere elektrik hattı için AKSA ile anlaşamadıklarını ve Baz istasyonunu jeneratörle beslediklerini bununda çok maliyetli olduğunu belirterek bunun için Baz istasyonunu çalıştıramadıklarını bildirdiler.

Türkcell tarafından diğer yaylalara kurulan Baz istasyonuna elektrik hattı çekiliyorsa Çakıl Yaylası tepesine kurulan Baz istasyonuna niye çekilmiyor? AKSA ile yaşanan bu sorun ne zaman çözülecek? Biz yayla sakinleri olarak bu yılda aynı sıkıntıyı yaşamak istemiyoruz. Buraya kurulan Baz istasyonu çalıştırıldığında binlerce kişi faydalanacak” dedi.

GÜCE(Hayri BAHADIR)