Ticaret Bakanlığı denetimlerinde, Balıkesir'de bir zincir marketin kokteyl domatesi alış fiyatının çok üzerinde sattığı tespit edildi. Firma hakkında savunma süreci başlatıldı.

BALIKESİR (İGFA) - Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen piyasa gözetim ve denetim çalışmaları kapsamında, Balıkesir'de dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı.

6-7 Nisan 2026 tarihlerinde gerçekleştirilen denetimlerde, marketlerin meyve ve sebze reyonlarındaki fiyat hareketleri Hal Kayıt Sistemi üzerinden detaylı şekilde incelendi.

Yapılan incelemelerde, Altıeylül ilçesinde faaliyet gösteren bir zincir markette satılan kokteyl domatesin 148,48 TL'den temin edilmesine rağmen 258,00 TL'den tüketiciye sunulduğu belirlendi. Söz konusu ürün için haksız fiyat artışı şüphesi oluşurken, firmadan savunma istendi.

Yerebatan Sarnıcı'nda tartışmalı devir! İstanbul Büyükşehir hukuki mücadelede kararlı
Yerebatan Sarnıcı'nda tartışmalı devir! İstanbul Büyükşehir hukuki mücadelede kararlı
İçeriği Görüntüle

Denetimler yalnızca bu ürünle sınırlı kalmadı. İki gün süren kontrollerde toplam 8 markette 28 farklı ürün mercek altına alındı.

Künye bilgisi bulunmayan işletmeler uyarılarak takibe alınırken, ilgili firmalar hakkında idari süreçler başlatıldı.

Bakanlık yetkilileri, fırsatçılık ve haksız fiyat artışlarına karşı mücadelenin ülke genelinde kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Kaynak: RSS