Hamas'ın İsraile saldırısı ile başlayan savaş sonrası İsrail'in hastane ve okullara kadar siöil yerleşim merkezlerini vurması büyük tepkilere neden oluyor. İstanbul Gaziosmanpaşa'da Engelli lerin de katıldığı yürüyüşte İsrail yaptığı  zulümle lanetlenirken, Filistin İçin Engel Yok sloganları atıldı. Gaziosmanpaşa Belediyesi, Filistin’de yaşanan zulmü kınamak ve İsrail saldırılarına karşı Filistin halkının yanında olduğunu göstermek amacıyla yürüyüş düzenledi. Programda engelli vatandaşlarla birlikte yürüyen Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 28 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek "Büyük Filistin Mitingi" için vatandaşlara çağrıda bulundu.

WhatsApp Image 2023-10-25 at 20.31.27 (6)

“Filistin İçin Engel Yok “ sloganıyla gerçekleştirilen yürüyüşe, Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın yanı sıra Gaziosmanpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi öğrencileri, Gaziosmanpaşa’lı Engelli öğreciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bağlarbaşı Caddesi'nden başlayan yürüyüşe katılan kalabalık, "Çocuklar ölürken sessiz kalınmaz", "Çocukların kanı dökülürken, insanlık nerede", "Filistin halkı yalnız değildir", "Mescid-i Aksa onurumuzdur", "Kudüs özgür değilse dünya tutsaktır" yazılı dövizler taşıyarak Gaziosmanpaşa Meydanı'na kadar yürüdü. Kortejin ön tarafında engellilerin yer aldığı yürüyüş sırasında Filistin'deki katliamlar kınanırken, sloganlarla Filistin’e destek mesajı verildi.

WhatsApp Image 2023-10-25 at 20.31.27 (1)

Yürüyüşün ardından konuşan Başkan Usta, engelli vatandaşlara gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkür etti. Usta, 20 gündür Filistin'de katliam yaşandığını belirterek, sadece kendi yurdunda yaşama mücadelesi veren, her şeyini kaybetmiş ve bir bardak suya muhtaç kalmış masum insanların yanında olduklarını ifade etmek için toplandıklarını söyledi.

WhatsApp Image 2023-10-25 at 20.31.28

“FİLİSTİN HALKININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN BURADAYIZ”

Filistin'deki masum insanların katledilmesine seyirci kalamayacaklarını vurgulayan Usta, şöyle devam etti:

WhatsApp Image 2023-10-25 at 20.31.27 (3)"Canilere ve onun başındaki İsrail'in Başbakanına buradan vatandaş olarak, duyarlı insan olarak bir şekilde sesimizi duyurmak zorundayız. Çünkü sadece masum insanlar öldürülmüyor. Dünyaya yeni gözünü açmış, ameliyat olmak durumunda kalmış, elektriklerin, doğal gazın, petrolün, enerjinin olmadığı bir ortamda telefon ışığı ile narkozsuz ameliyat olan çocukların sağlığına kavuşması için sesimizi duyurmak istiyoruz. Daha henüz dünyaya gözünü açmamış, hamile bir kadının öldürülerek karnından canlı çıkan o Filistinli kardeşimizin yaşaması için sesimizi duyurmak istiyoruz. Oradaki insanların da tıpkı dünyanın dört bir tarafındaki insanlar gibi sesini duyurması için buradayız."

Yürüyüşe katılan engelli vatandaşlardan Mert Seçkin Çekici, “Allah Filistin halkına yardım etsin. Buradan dünyaya sesleniyoruz. Filistin’in yanındayız. Oradaki kardeşlerimizin ölmemesi için bugün genç, yaşlı, engelli demeden bir aradayız. Bugün engelliler olarak engel tanımıyoruz” diye konuştu.