Muğla'da Dalaman Belediyesi tarafından Cumhuriyet'in 103'üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlamalar, renkli etkinlikler, coşkulu kortej yürüyüşü ve Türk Pop Müziğinin sevilen sanatçısı Emre Altuğ'un muhteşem konseriyle unutulmaz bir şölene dönüştü.
MUĞLA (İGFA) - Dalaman Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı birbirinden özel etkinliklerle kutladı. Cumhuriyet'in 103'üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programlara Dalaman Kaymakamı Ferhat Vardar, 16'ncı Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Halil Uğur Serin, Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, İlçe Emniyet Müdürü Nedai Atakan, siyasi partilerin ilçe başkanları, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Cumhuriyet coşkusunun sanatla buluştuğu kutlamalar kapsamında Cumhuriyet temalı workshop ve 'Cumhuriyetin Renkleri' resim sergisi sanatseverlerle buluştu. Dalamanlı ressamlar, Cumhuriyet'e dair duygu, düşünce ve hayallerini kendi renkleri ve özgün bakış açılarıyla tuvallerine taşıdı. Birbirinden anlamlı eserlerin yer aldığı sergi, ziyaretçilerden büyük beğeni topladı.
Cumhuriyet'in 103'üncü yıl dönümünün coşku ve gururunu hep birlikte yaşamak amacıyla düzenlenen kortej yürüyüşü, bayram kutlamalarına heyecan kattı. Dalaman Belediyesi önünden başlayan yürüyüşe her yaştan vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Ellerinde Türk bayrakları, dillerinde Cumhuriyet marşlarıyla bir araya gelen Dalamanlılar, birlik ve beraberlik içerisinde Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

CUMHURİYET COŞKUSU EMRE ALTUĞ ŞARKILARIYLA TAÇLANDI
Kortej yürüyüşünün ardından sahne, Türk Pop Müziğinin unutulmaz isimlerinden Emre Altuğ'un oldu. Sevilen sanatçı, dillerden düşmeyen şarkıları, enerjisi ve etkileyici sahne performansıyla Dalamanlılara müzik dolu bir gece yaşattı.
Alanı dolduran vatandaşlar, Emre Altuğ'un seslendirdiği şarkılara hep bir ağızdan eşlik ederken konser boyunca coşku ve heyecan bir an olsun dinmedi. Sahne şovları ve sevilen eserleriyle geceye damga vuran Altuğ, Dalaman'da Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına unutulmaz bir final yaptı.
Konserde Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, sanatçı Emre Altuğ'a çiçek ve hediye takdim etti. Konser sırasında vatandaşlara hitap ederek Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, Cumhuriyet'in gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti. Başkan Durmuş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 103 yıl önce yakmış olduğu meşaleyi kıymetli gençlerimizle daha ileriye taşıyacağımıza eminim. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.'

BAŞKAN DURMUŞ'TAN EŞİNE EVLİLİK YIL DÖNÜMÜ SÜRPRİZİ
Gecenin en özel ve duygusal anlarından biri ise Başkan Sezer Durmuş'un eşi Binnaz Durmuş'a yaptığı sürpriz oldu. 29 Ekim'in aynı zamanda evlilik yıl dönümleri olduğunu açıklayan Başkan Durmuş, sahnede eşine çiçek takdim ederek bu özel günü Cumhuriyet Bayramı coşkusuyla birleştirdi. Konserin bu anlamlı anlarına Emre Altuğ da kayıtsız kalmadı. Ünlü sanatçı, sevilen şarkısı 'Neyleyim'i Başkan Sezer Durmuş ve eşi Binnaz Durmuş'a armağan ederek geceye ayrı bir anlam kattı. Dalaman'da binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen kutlamalar, Emre Altuğ'un hep bir ağızdan seslendirilen 10. Yıl Marşı ile sona erdi.




