Bir süredir hastanede tedavi gören Gazeteci Mehmet Barlas 81 yaşında hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 81 yaşında hayatını kaybeden gazeteci yazar Mehmet Barlas'ın cenaze törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde öğle vakti düzenlenen cenaze törenine Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile geldi.

2023-06-04-mehmetbarlas-01

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barlas'ın eşi Canan Barlas ile oğlu Cemil Barlas'a taziyelerini iletti.

Cenaze namazının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan beraberindekilerle tabuta omuz verdi.

Barlas için kılınan cenaze namazında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, eski Başbakanlardan Tansu Çiller, eski İçişleri Bakanları Muammer Güler ve Mehmet Ağar, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Galatasaray Spor Kulübü eski başkanları Faruk Süren, Adnan Polat, milletvekilleri, siyasiler, ailesi, yakınları ve meslektaşları da saf tuttu.

mehmet-740x420

Akşener, Gaziler ile kahvaltıda buluştu; Şehit ve Gazilerin hakkı ödenmez Akşener, Gaziler ile kahvaltıda buluştu; Şehit ve Gazilerin hakkı ödenmez

Mehmet Barlas kimdir?

1942 yılında doğan Mehmet Barlas İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1971 yılında mezun oldu. Türkiye Milli Talebe Federasyonu’nda basın komisyonu başkanlığı yaptı. Gazetecilik ile öğrencilik döneminde babasının kurucusu olduğu Son Havadis gazetesinde tanıştı. Cumhuriyet gazetesinde profesyonel gazeteciliğe başladı. 12 Mart Muhtırası sonrası gazeteden çıkarıldı. Daha sonra İsmail Cem’in genel müdürlüğü döneminde TRT’de iç ve dış haberler danışmanlığı yaptı. 1968 yılında Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği yarışmada, inceleme dalında birincilik ödülü aldı.

Türkiye’de yayımlanan gazetelerin birçoğunda çalıştı. Son Havadis, Cumhuriyet, Resmî Gazete, Günaydın, Milliyet, Güneş, Tercüman, Hürriyet, Türkiye, Sabah, Yeni Şafak, Zaman, Star, Akşam ve Posta gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Mehmet Barlas, son olarak Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

Çeşitli dönemlerde Star TV, ATV, Show TV ve TGRT’de günlük haber yorumculuğu yaptı. 2003 yılında kızı Ela Barlas ile haber programı hazırladı ve sundu. 2008 yılı içinde kısa bir süre atv’de ana haber bülteninin sunuculuğunu yaptı. NTV televizyon kanalında Emre Kongar’la birlikte Yorum Farkı adında bir program yaptı.

NTV’de ve NTV Radyo’da Oğuz Haksever ile beraber Makam Farkı adlı programı yaptı.

Okan Üniversitesi mütevelli heyeti üyesiydi.