Gaziosmanpaşa Belediyesi, “İlçemi Seviyorum, Sokağıma Sahip Çıkıyorum” sloganıyla çevre farkındalık yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşte Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve çevre gönüllüleri, sokaktaki vatandaşlara sıfır atık çalışmalarının önemini ve doğaya katkısını anlattı.

Küçük Şefler'den Büyük Lezzetler ile Kızılay'a destek Küçük Şefler'den Büyük Lezzetler ile Kızılay'a destek

Ekran Resmi 2023-11-07 21.45.08

Kazım Karabekir Mahallesi, Zatıgül Hanım Kültür ve Sanat Merkezi önünden başlayan yürüyüşe Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşalı kadınlar, çocuklar ve çok sayıda çevre gönüllüsü vatandaş katıldı. Ellerinde dövizlerle yürüyen çevre gönüllüleri, sokaktaki vatandaşlara sıfır atık çalışmalarını ve sokak temizliğinin önemini anlatan broşürler dağıttı. Başkan Usta, bu tür bilgilendirici etkinliklerle vatandaşların çevre duyarlılığını artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Ekran Resmi 2023-11-07 21.45.35

"YEŞİL VE TEMİZ BİR GAZİOSMANPAŞA İÇİN GAZİOSMANPAŞA SOKAKLARINDAYIZ"

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Yeşil ve temiz bir Gaziosmanpaşa için sokaklardayız. Çevre elçilerimiz, bu konuda duyarlılık göstermek, çevre bilincini geliştirmek ve şehrimizin temiz olması adına sürekli hem okullarda hem de sokaklarda vatandaşımızı bilgilendirmekte. Biz de bugün onlara öncülük ediyoruz. Çevre elçilerimiz, Gaziosmanpaşalı kadınlarımız, çevreye duyarlı hemşehrilerimiz bugün Kazım Karabekir Mahallesi'nde bu farkındalığı oluşturuyor. Niyetimiz, temiz bir şehir, temiz bir sokak, temiz bir mahalle ve temiz bir semt. Bunu sağlamak hepimizin görevi. Kuşkusuz insanlar çöp atıklarını bir yere bırakmak zorunda. Biz de çöp atıklarını en uygun, en yakın mesafelerdeki oluşturduğumuz konteynerlere atmalarını tavsiye ediyoruz. Aynı zamanda GOP Sıfır Atık yazılımı üzerinden bize 24 saat erişebileceklerini ve belediye olarak 24 saat çöp almayla ilgili görevimizi kesintisiz yapacağımızı da ifade ediyoruz" dedi.

Ekran Resmi 2023-11-07 21.45.50

"BİZ ADETA SOKAKLARDA ÇÖP KOVALAMACA OYNAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Sokaklarda adeta çöp kovalamaca oynamaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Usta, "Düzensiz zamanlarda, düzensiz noktalara, gelişigüzel bırakılan çöpleri takip etmek ve onları kontrol etmek oldukça zor. Sıfır Atık Müdürlüğünde çalışan bütün arkadaşlarımız bu konuda tüm ekip olarak, gece gündüz temizlikle ilgili azami gayreti göstermelerine rağmen yine de mahallelerimizde zabıta destekli denetimleri gece gündüz yapmaya devam ediyoruz. Biz adeta sokaklarda çöp kovalamaca oynamaya çalışıyoruz. Çevreyi kirleten arkadaşları önce sözlü olarak uyarıyoruz. Arabalarla anons yapıyoruz, bildiri dağıtıyoruz. Bire bir arkadaşlara gidip yanlış olduğunu ve çevrenin temiz olmasının hepimiz için önemli olduğunu söylemeye çalışıyoruz ama buna rağmen kurallara uymayan arkadaşlarımızın alışkanlıklarından vazgeçmesi için bütün yolları denedikten sonra da cezai işlem uyguluyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: Murat AYDIN