Eyüp Gümüşhaneliler Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı, Gümüşhaneliler Federasyonu 2. Başkanı Celal DEMİR ile Röportaj yapmak istedik.

''Gazeteses internet haber sitesi olarak'' Gümüşhane İli'nin sorunları hakkında kendisinden bilgi aldık. Gümüşhane'li hemşerilerine hizmet etmek istediği samimiyetinden belli.

Söyleşimize konu olan sorunların bir an önce çözüme kavuşmasını diliyor, bize zaman ayırdığı ve Gümüşhane'i hemşerilerinin sorunlarını bize anlattığı için kendisine teşekkür ediyoruz.

Gazeteses: Sayın Demir Kendinizi tanıtabilirmisiniz?

Celal Demir:
Gümüşhane Köse Yaylım köyünde 1959 yılında doğdum. İlkokulu köyümde bitirdim. Ortaokul ve liseyi İstanbulda bitirdim. Liseyi bitirdikten sonra ticarete başladım.

20 yılldan bu yana Gümüşhane Federasyonu 2. Bölge Başkanı olarak devam ediyorum. Sonra ABD'ye gittim 8 yıl Amerikada kaldım. Amerikanın ünlü birTurizm sektöründe 8 yıl çalıştım. Bu sayede 51 Ülke'i ziyarette bulundum. Bu dünya turunu 2,5 sefer yaptım. Görevli olarak bu turlarda bulundum. 2 ay gece 2 ay gündüz olan bölgede Nork'ta kaldım. Norveç'in kuzeyi Troms'ta kaldım. Başlıca gezdiğim Ülkeler Amerika, Avusturlya, Brezilya, Arjantin Şili,Uraguay,Panama, Kuzey Afrika, Dakar, Kenya Tunu,Cezair, Libya, Arabistan, Kuveyt, Mısır, Fas, Tunus, Bahama adaları, Panama kanalı, Süveyş kanalı, Türkmenistan Kazakistan Özbekistan ,Birlik Ülkelerinden: Rusya, Ukrayna, Moldovya, Romanya, Bulgaristan, Rusyanın Kuzeyinden Sibirya'ya kadar tren yolculuğu, havai Honolu adaları, Yugoslavya, Macaristan, Avusturya, Almanya, Fransa, Belçika,İsveç, Norveç,Danimarka, Hollanda İngiltere, Havai Honolu adaları

8 yıll bu maceralı yolculuğun sonunda tektar Türkiye'ye İstanbula döndüm. Türkiyeye geldikten sonta Müzik CD fabrikası kurdum. Korsan CD yüzünden işimi batırdım. Korsanların yüzünden hem sanatçılar hem Film yapımcıları, bizimle birlikte büyük zarar gördü. Devletimiz korsanlarla ne kadar mücadele etti ise de korsanlarla başa çıkamadık. Faturası bize ağır oldu. Yedi milyon dolarlık yatırımımızı batırdık.

Şu anda otomotiv sektöründe 2. el binek araç alım satımı yapıyorum. Trakya tarafında Gayrimenkul alıp satıyorum. Allahıma çok şür çalışıp kazanıyorum. Allah devletimize zeval vermesin.Gazeteses: Uzun yıllardır Dernekçilikle uğraşıyorsunuz Başkan olarak amacınız nedir,  hedefleriniz nelerdir?

Celal Demir: Bütün Gümüşhanelileri sevdiğim için hemşehrilerime hizmet etmeyi seviyorum. Bu görevi severek yapıyorum. Dernek işi gönül işidir. Bu görevi yapmaktan gurur duyuyorum. Çeşitli Eğitim ve kültür proğramları yapıyor, geziler, düzenliyoruz. Gelenelsel piknik proramları düzenliyoruz. Durumu olmayan fakir aillelerimize yardımda bulunuyoruz.

Yine durumu olmayan öğrencilerimize de yardımcı oluyoruz.. Kısacası hemşerilerime hizmet etmekten onlarla birlikte olmaktan onların hizmetkarı olmaktan gurur duyuyorum. Gümüşhanede ve gurbette bulunan hemşerilerimizin  sorunlarıyla  ilgilenip çözümü için  çalışıyoruz.   

Federasyon yönetimime teşekkür ediyorum. Federasyon Şube Başkanıma benim can yoldaşım, kardeşim Yüksel Demir'e teşekkür ederim. Başkanlığını Eyüp İlçe ümüşhaneliler derneği yönetimime de teşekkür ediyorum. 3.'sünü yaptığımız Yaz etkinliğimiz Eyüp Belediyesinin katkıları ile Bütün İl Dernekleri ile bir arada bu coşkuyu yaşıyoruz.

Tüm islam aleminin Ramazan ayının hayırlara vesile olmasın diliyorum. Bütün İslam aleminin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar barış ve mutluluklar getirmesini Cenabı Allahtan niyaz ederim. Etkinlik alanında bulunan sadece Gümüşhaneli'ler değil, tüm İl Derneklerimize birlik beraberlik içinde kutlamalarımızı yaptığımız için teşekkür ediyorum.

Bizlere bu imkaları sağlayan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'a çok teşekkür ederim. Allah yardımcısı olsun. Vermiş olduğu hizmetlerden dolayı kendisini kutluyorum. Gazeteses: Bizim sorularımızın dışında sizin başka söylemek istedikleriniz ve ilaveleriniz var mı? Var ise buyurun söz sizin…

Celal Demir:
 Bizler hakikaten bu işe gönül vermiş insanlarız. bizi biz yapan değerleri yaşatıp var etmeye çalışıyoruz, Bu gönül bu sevda memleketimize duyduğumuz sevginin bir diğer ifadesidir. Bu amaçla biz bir yandan memleketimizin saklı kalmış kültürel ve doğal hazinelerini gün yüzüne çıkartırken bir yandanda hemşerilerimizin her türlü sorunlarıyla ilgilenmeye çalışıyoruz.

Hemşerilerimizin özellikle eğitimli ve iş sahibi insanlarımızın derneğimize olan ilgi alaka ve katkılarının bir kat daha fazlasını bekliyoruz. Eğer bu sağlanırsa umuyorum ki güzel günler ve aydınlık yarınlar bizim olacak Gümüşhanenin olacak, Köse Yaylım Köyünün olacaktır. Bize bu tanıtım fırsatını verdiğiniz için çk teşekkür ederim.

Gazeteses: Sayın Celal Demir'e bize zamanını ayırdığı için Gazeteses adına teşekkür ediyorum…