Halil Aydın- Gazeteses Haber 
/Makamında  ziyaret  ettiğimiz Kars Selim İlçe Belediye Başkanı  Coşkun Altun ile röportaj yapmak istedik

Gazeteses internet haber gazetesi olarak Kars Selim İlçesinin sorunları hakkında kendisinden bilgi aldık. Görevinde zerre kadar yorulmamış, anladığım kadarıyla görevini severek zevkle yapıyor. Selim'de siyaset yapmak, Selim'e hizmet etmek istediği samimiyetinden belli. 

Söyleşimize konu olan sorunların bir an önce çözüme kavuşmasını diliyor, bize zaman ayırdığı ve Selim İlçesinin sorunlarını  anlattığı için kendisine teşekkür ediyoruz.

Kendinizi tanıtırmısınız?

1971 Selim doğumluyum İlkokulu Yükarı Damlapınar köyünde, Orta ve Liseyi Kars İmamHatip Lisesinde tamamladım. İlahiyat Ön Lisans mezunuyum. 3 çocuk babasıyım.

3 dönem Ak parti kurucu İlçe Başkanlığı yaptım. 30 art 2014 yılında Selim Belediye başkanı seçildim.

İlçeniz hakkında bilgi verirmisiniz?

Selim İlçemiz 1957 yılında kurulmuştur. Merkez Nüfusu 5200 olan İlçemizin 52 köyü bulunuyor. Köylerimizin nüfusuyla beraber toplam nüfusumuz 27 bin civarında bulunuyor. İlçemizin gelir kaynağı tarım ve hayvancılıktır.

İlçemiz Kars İl merkezine en yakın İlçedir. Merkeze 30 km. Yarım saatlik mesafededir. Duble yolla İl merkezine bağlanıyor. Her saat başı İl merkezime otobüs seferleri bulunuyor.Ulaşım sorunu yaşamıyoruz.

Belediyemizin toplam 31 çalışanı vardır. 2 adet 1984 model kamyon 1 kepçe, 1 kreyder,1 lastikli Loder, 3 tane çöp aracımız, 1 tane cenaze aracımız bulunuyor. Kışın arçlarımız kısıtlı olduğundan yollarımızı açmada sıkıntı çekiyoruz.Belediyecilik anlamında geçmişten günümüze sıkıntılarımız var.

Ak Parti iktidarımız döneminde alt yapı çalışmalarımız devam etmektedir. İçme suyu ve yol sorunlarımızı çözdük.

Eğitimla ilgili hayırseverlerin önelmi katkısı oluyor. İlçemizde 2 kız yurdu, 2 erkek yurdu, bulunuyor. Anadolu Lisesi, Meslek Lisesi, İlk öğretim okullarımız bulunuyor. Eğitim konusunda çok iyiyiz.

İlçemizde 1 Devlet hastanemiz, 1 Aile Hakl sağlığı birimimiz bulunuyor. Sağlık yönüdende sıkıntımız bulunmuyor.

Birlik beraberliğimiz 1 kasım seçiminden itibaren dahada pekişmiş bulunuyor. İlçemiz halim selim, aklı selim bir ilçedir. Halkıız memleketini, yurdunu seven milliyetçi muhafazakardır.

Eyüp Belediyesi bizim kardeş Belediyemizdir. Remzi Aydın Başkanım çok kıymetli değer verdiğimiz bir insandır. Zaten Eyüp Sultanda Belediye Başkanı olması onun için Allahın bir lutfudur. Bizi Eyüp Sultanı ziyaretimizde ağırladı. Misafirperverliğnden dolayı çok teşekkür ederim.

Gazeteses İnternet haber gazetesi aracılığıyla okurlarımıza ve halkımıza iletmek istediğiniz bir konu varmıdır?

Araçlarımız çok eski olduğuğundan kardeş belediyelerimizden yardımlarını bekliyoruz. Allal mlletimize zeval vermesin. Barış içinde huzurlu bir yaşam diliyorum. Sesimizi duyurup bizimle röportaj yapmak istediğinizden dolayı çok teşekkür ederim.

Bende gazeteses İnternet haber gazetesi adına Selim Belediye Başknı sayın Cockun Beye teşekkür eder çalışmalarında başarılar dilerim.