Halil AYDIN - gazeteses.com / Aydınses Gazetesi olarakkendisinden bilgi aldık. Görevinde zerre kadar yorulmamış, anladığım kadarıyla görevini severek zevkle yapıyor. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim görevlilerinden Profesör Dr. Recep Özgültekin Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul 2. Bölge'den Milletvekili Aday Adaylığı için başvuru yaptı. Akademik alanda önemli başarılara imza atan Prf.Dr. Özgültekin, milletvekilliği için MHP'den başvurusunu yaptıktan sonra  ilçe teşkilatlarını ziyaretlere başladı. MHP'nde siyaset yapmak, istediği samimiyetinden belli. Bize zaman ayırdığı ve MHP  hakkında bilgi verdiği için kendisine teşekkür ediyoruz.

 Sayın Özgültekin kısaca sizi tanıyabilirmiyiz?
 
Samsun’da doğdum.Aslen Erzincan-Tercan kökenli bir aileden geliyorum. İlk ve ortaöğrenimimi Samsun’da tamamladım.Samsun Ladik Akpınar Öğretmen Okulundan, okul birincisi olarak Ankara Yüksek Öğretmen Okulu’na gönderildim. Orada hazırlık sınıfından sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa tıp fakültesi’nde  tıp eğitimime başladım.1978 yılında mezun oldum. Aynı yılın sonunda Almanya Marburg Tıp Fakültesi’de Genel Cerrahi ihtisasıma başladım.1986 yılında uzmanlık sonrası yurduma geri döndüm.ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalında öğretim görevlisi olarak hizmete  başladım.1993 yılında Genel Cerrahi Doçentliği ünvanını kazandım.1998 yılında aynı klinikte Genel Cerrahi profesörlüğü kadrosuna atandım.

O tarihten beri Cerrahpaşa tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında öğretin üyesi olarak çalışmaktayım.
Meme,endokrin ve Laparoskopik cerrahi ağırlıklı olarak çalışmalarımı sürdürmekteyim.
Ulusal ve uluslar arası yayımlanmış 120 nin üzerinde bilimsel çalışmam bulunmaktadır.
Evli ve iki çocuk babasıyım.
İyi derecede almanca ve orta derecede İngilizce biliyorum
,
Hocam sizin birde sivil toplum çalışmalarınız var.Ondan da bahsedermisiniz
 
Evet. Samsun Ladik Akpınar Öğretmen Okulunun bir mensubu olarak, koca bir çınarın bir derneğinin olmaması hep içimde bir ukde olarak kalmıştı.Uygun koşul ve arkadaşlarımla bir araya gelerek bu açığı 1998 yılında kapatmak nasip oldu.ve LADER (Ladik Akpınar Mensupları Kültür ve Dayanışma Derneği) kuruldu. Kuruluşundan bugüne derneğimizin genel başkanlığını yaptım. Bu meyanda derneğe İstanbul, Ankara, Samsun, Ordu,Giresun ve Amasya olmak üzere 6 şube açtım.
İstanbul merkezde 16 yıldır her ay kesintisiz konferanslı yemekler düzenledim. (165 konferans).12 kültür etkinliği ve paneller yanında her yıl düzenli 3000-4000 kişinin bir araya geldiği pilav günleri organize ettim (Sansun-Ladik te)
Bugün 250-300.000 kişiye ulaşabilen bir kültür derneğinin başkanı olmaktan son derece gurur duyuyorum.
 
Hocam aldığımız duyumlara göre ani bir kararla akademik hayatınızdan istifa ederek siyasete atıldığınızı öğrendik.Neden siyaset?
 
Bu oldukça kolay cevaplanası bir soru değil. Aslında akademik hayatım devam ediyor ve hep devam edecek. Ama kulvar değişikliği ile.
Ülkemizin getirildiği şartları anlatmaya gerek var mı? Bir yanda bölücüler, bir yanda yobazlar…Memleketimizde Atatürk’ün gençliğe hitabındaki koşulların hepsi adeta gerçekleşmiş durumda. Bende bir vatan evladı,Türk milliyetçisi olarak bir savaşa katılmam gerektiği hissi ile siyasi kulvarda olmam gerektiğini düşünerek bu tercihimi yaptım.
 
Neden MHP den aday oldunuz?
 
Bu soru en kolay cevaplanacak soru. Ülkemizde bu gidişat karşısında başka bir adres var mı?
Ayrıca ben gençlik yıllarımda başlayan bir sevda ile yuvamda siyasetin en iyisini yapacağımdan eminim. Milliyetçi Hareket her zaman ülke menfaatlerini ön planda tutan,Türk insanının özgür ve refah içinde yaşamasını ilke edinmiş bir partidir. İlkelerinde hiçbir sapma olmamıştır. Rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’in koyduğu ilkelerden hiçbir zaman tavizde bulunulmamıştır. Türklük ve islamı bu kadar güzel sentezleyen başka bir parti var mı?
İşte bu sevdam için MHP inde siyasete karar verdim.
 
Siyasette hedefiniz nedir?
 
Kişisel ikbal odaklı bir hedef olsa idi götürü ,fason çalışan partilerden aday olurdum.
Ben iyi kazanan, rahatı yerinde bir akademisyen, doktorum. Vekillik kazancının bugün kazandıklarımla mukayesesi bile abes olur.
Burada  vatanseverlik ve Türk milliyetçiliği  benim için  vazgeçilmez  kutsallarım.
Siyasette kişisel bir beklentim yok. Ülkemizi ve insanını bugün içine düşürüldüğü zavallı durumdan kurtarmada bir nokta katkım olursa, hedefime ulaşmış sayacağım kendimi.
Türk toplumu yıllardır mağdur edildi. Soysuzlaştırılmaya çalışıldı. Yurdumda Türk’üm demek adeta ayıplanır hale getirilmeye çalışıldı. Türk toplumu bilinçli olarak hasta edildi. Sağlıklı düşünebilen insanımız son derece azaldı. Millet yardımlarla adeta dilenen duruma getirildi. Bazen bir kilo makarna, bazen bir torba kömüre satın alındı.
İşte bu süfli gidişata son vermek, Türk toplumunu sağlıklı düşünen ve birbirine güvenen bir yapıya kavuşturabilmek odaklı, benim siyasi hedefim.
 
Aydınses aracılığıyla vatandaşlara ,seçmene ve MHP camiasına söylemek istediğiniz bir şeyler varmı?
 
Aslında sayfalar dolusu söyleyecek söz var.
Öncelikle vatandaşlarıma; ümitsizliğe düşmeden bu yoz ve yobaz iktidardan kurtulmanın yolunun kendi oylarından geçtiğini, ,Allahın izni ile, güven içersinde memleket idaresini Milliyetçi Hareket Partisinin yetişmiş kadrolarına teslim etmelerinin ARTIK zamanı geldiğini bilmelerini istiyorum. Hırsızlık, yolsuzluk, dilencilik ve talan düzenine son vermenin yolu MHP'ni iktidara getirmekten geçer. Bu ceberrüt düzenin son bulması dileklerimle, tüm vatandaşlarımı MHP' si adaylarına tam destek vermeye davet ediyorum.
Tüm vatandaşlarıma sağlıklı ve güzel günler dilyorum.
Bana bu  fırsatı verdiğiniz için de gazeteniz adına size sonsuz teşekkürler. 
AydınSes gazetesi olarak teşekkür eder başarılar dileriz.