Halil AYDIN - Gazeteses / Aydınses Gazetesi olarak G.O.P İlçesi ve Mevlana Mahallesi hakkında kendisinden bilgi aldık. Görevinde zerre kadar yorulmamış, anladığım kadarıyla görevini severek zevkle yapıyor. Gaziosmanpaşa da siyaset yapmak, GOP’a hizmet etmek istediği samimiyetinden belli.

Bize zaman ayırdığı ve GOP İlçesi ve Mevlana mahallesi hakkında bilgi verdiği için kendisine teşekkür ediyor başarılar diliyoruz.

Aslen Giresunlu, olan Nurten Memic Ak Parti’den GOP Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı oldu. Kendisini Mevlana Mahallesin de, hem mahalle teşkilatı çalışmalarını hem de seçim çalışmalarını yürüttüğü arkadaşına ait çalışma ofisinde ziyaret ederek bir röportaj yaptık.

Gazeteses : Nurten Memic kimdir?

Giresun Tirebolu doğumluyum . İlk ve Orta okulu Arslancık köyünde okudum. 1989 yılında evlenip İstanbul Gaziosmanpaşa Kazımkarabekir’e yerleştim. 20 yıl Kazımkarabekir 4 yıldır Mevlana Mahalle de ikamet etmekteyim.  17,18.23 yaşlarında 3 erkek çocuk annesiyim. 1991 yılında kendi şirketimi kurarak ticarete başladım Çetin Raf ltd şti olarak halan ticaretle uğraşmaktayım.

Gazeteses : Neden akparti:

Nurten Memic :
Ak parti iktidara gelmeden önceki yılları gördük ve yaşadık geçmişi tekrar yaşamak istemiyoruz. Başbakanımızın başarısına başarı katması için yanındayım. Türkiyem için varım; Gaziosmanpaşa için varım. Vatanım milletim bayragım için hizmete hazırım.

Gazeteses : Neden Gaziosmanpaşa Belediyesinde aday adayı olmak istediniz?

Nurten Memic :
İstanbul’un en gözde İlçelerinden biri Gaziosmanpaşa ilçemizin her mahalleye bir dernek projesiyle yola çıktım. Ak parti kurulduğundan beri destekçisiyim. Resmi olarak 3 yıldır Gaziosmanpaşa Ak parti kadın kolları yedek yönetimde görev yapmaktayım.

Hedefim bu dernekleri federasyon ve konfederasyon boyutuna taşıyarak,  kurumlarla işbirliği içinde daha çok insanlara yardımcı olmak. Derneğimizin adı kültür yardımlaşma derneği. Bu tür çalışmaların bana yeterli olmadığını düşündüm. Gaziosmanpaşa’ya daha çok hizmet gerekiyor.

Gazeteses : Gaziosmanpasnın ve Mevlana Mahallesinin en önemli sorunu nedir?

Nurten Memic :

Mahalle aralarında uyuşturucu satan çocuklarımızın yaşı maalesef 09-10 yaşına kadar indi. Ciklet satar gibi uyuşturucu satılmakta 10 tane çocuğumuzu bu pislikten kurtarabildim.  jameika ve bonzai isimli madde yeni bir ürün çocuklarımızın çok merakını çekiyor, kubar ve hap çiklet şeklinde satılıyor.

Türkiyemizi Gaziosmanpaşamızı uyuşturucu bağımlısı çocuklarımıza emanet edemeyiz . Ben kimsesizlerin ve sessiz sessiz çoğunluğun sesi olmak istiyorum

Yıllardır kadınlarımız kızlarımız başörtüsü sorununda okuyamadılar meclise giremediler artık özgürüz. Yıllar önce Kazımkarabekir mahalle sağlık ocağına hastalanıp gittim; hadi kadın başörtünü çıkarta gel denip kovuldum. Kendimi savunamadım; şimdi başörtümle kovulduğum mekanda görev yapmak istiyorum. Seve seve hizmet etmek istiyorum.

Gazeteses : Gop Belediyesi hakkında düşünceleriniz

Nurten Memic :
Gop İstanbul’un gelişen ve değişen ve dönüşüme müsait bir ilçesidir. Bundan dolayı Gop’da var olan değişime katkıda bulunmak, bu konuda hizmet etmek ve üzerimize düşen görevleri yapmak için; Gop' dan belediye meclis üyeliğine aday adayı oldum. Biliyorsunuz çıkan kanunlarda kentsel dönüşümlerden en çok etkilenen yani dönüşümü sağlayacak yer Gaziosmanpaşadır

Bu konuda halkımızın isteklerini ve görüşlerini alarak, belediye de herkesin sessiz çoğunluğun sesi olmak istiyorum Son zamanlarda Başbakanımıza (partimize) yapılanları şiddetlen kınıyorum tamamen dış güçlerin kurduğu bir tuzak olduğunu düşünüyorum.

Türkiye’yi yıpratmamak için Başbakanımıza daha çok destek olmamız gerekiyor. Görev alacak olan belediye başkanlarına başarılar diliyorum. Belediye meclis üyesi seçilirsem gece gündüz demeden halkımızın huzur ve mutluluğu için çalışacağıma söz veriyorum. Tüm meclis üyesi aday adayı arkadaşlarıma iyi şanslar diliyorum. Allahın izniyle hep birlikte çalışıp kazanacağız

Gazete ses :
Gazete ses aracılığıyla Gaziosmanpaşalılara bir mesajınız var mı?

Nurten Memic :
Gaziosmanpaşanın sorunlarını birlikte çözeceğiz. Yeni seçilecek olan Belediye Başkanımızla ve Meclis üyesi arkadaşlarla grup çalışması yaparak önce seçimi kazanacağız; sonra halkımıza hizmet edeceğiz. Hedefimiz Ak parti iktidarını daha da güçlendirmektir.