Ufuk Dugramacı ile Röpörtaj

     Gop Emlak firmasının sahibi Ufuk Duğramacı ile röportaj gerçekleştirdik. Bu çok özel röportaj ile Emlak sektörünün nabzını tutmak ve sektör ile ilgili merak ettiğiniz tüm sorulara cevap aramak istedik.

     Sn. Ufuk Duğramacı, sektörle ilgili çok önemli konularda tüm gerçekleriyle bizlere çok değerli yanıtlar verdi. Bizi kırmadığı ve sizler için bu aydınlatıcı röpörtajımıza cevap verdiği için kendisine teşekkür ediyorum.


       Sn. Ufuk Duğramacının Gazeteses’e özel röportajı

      Ufuk Duğramacı kimdir? Kısaca kendinizi tanıtabilir misiniz?

      1981 Edirne Uzun Köprü dogumluyum. Evliyim, 1 erkek çocuk babasıyım.2011 yılında Gop Emlak ismi ile internet üzerinden hizmet vermeye başladım. Şu anda Gop Bağlarbaşı Mah. Merkez Güllü Cad. Bedaş Veznesi karşında 22 numarada Gop Emlak Gayrimenkül Ofisini açarak hizmet vermeye başladım.

     Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm hakkında neler söyleyebilirsiniz?

     Gaziosmanpaşada kentsel dönüşüm şu anda mastır planlar yapılmış olup ada bazlı parsellerde ufak çaplı hukuki süreçlerden kaynaklanan hak sahipleri ile anlaşmalar bitmek üzere olup hemen akabinde Gaziosmanpaşa  Belediyesi  tarafından vatandaşlarımıza verilen taahüt yerine getirilecektir. Hatta bazı adalarda süreç %85 e ulaşmıştır.

     Hasan Tahsin başkanımız'ı yapmiş olduğumuz ziyaretlerde bu süreci en hizlı şekilde toparlanması konusunda şahsen kendi ifadesiyle tanık olduk. ''Şu anda  Gaziosmanpaşa'da  bize gelen sorular arasında :  "Evimiz ne zaman bitecek?  Kiralar ödenmeye devam edecek mi? Kentsel dönüşüm devam edecek mi? " şeklinde sorular alıyorum.'' diyor.

     Benim şahsı fikrim ve temennim şu yöndedir. Belediyemiz ivedi bir şekilde yeni taslakta oluşan mastır planları gözden geçirip bir an önce mütahit firmalara ihale etmelidir. Çünkü hak sahipleri belirsizlikten yana müzdarip hale geldiler. Hatta ve hatta hakkına düşen daireleri süreç uzadığından dolayı satışını yapmamız konusunda firmamızdan talepte bulunuyolar.



      Riskli alanda bulunan konutlar
ın satışını nasıl geçekleştiriyorsunuz?

      Çok önemli bir konuya değindiniz. Şu anda Gaziosmanpaşa'nınönemli konularından birisini sordunuz ayrıca meslektaşlarım adına teşekkür ederim.Riskli alan ibaresi olan yerlerde vatandaş evini satacak satamıyor, oğlunu evlendirecek evlendiremiyor, oturacağı daireleri tamir edemiyor, kredi çekecek çekemiyor; bu sebepten dolayı vatandaşımız mağdur oluyor.

Bizede şunu söylüyorlar:

Gaziosmanpaşa Belediyesi burada kentsel dönüşümü uzun vadeli düşünüyorsa riskli alan ibaresini kaldırsın diyorlar. Riskli alan ibaresi eğer kaldırılırsa ihtiyacı olan evini bir başkasına kredi kullandırıp rahatça satabilecek ve de evinin yıkılmadığı düşündüğü zaman tadilat ve onarım yapabilecek. Bu belirsizliğe de ayrıca vatandaşlar tarafından cevap beklenmektedir.

      Diyelim ki riskli alan ibaresi kaldırıldı. Burada mütahit firmalar sabah belediye ye gidip ben burada inşaat yapmak istiyorum dediğinde  ne olacak?

      Evet yine çok güzel bir konuya değindiniz. Ben de belediyemize şunu öneriyorum. Kredi kullandırımını sağlamak adına ve vatandaşın konutunu ikinci bir kişiye satmak adına sadece riskli alan ibaresini biraz daha genişletip yeni bir taslak oluşturarak yine ada bazlı dönüşümşeri kendi köntrolünde tutabilir.
  
      M
ütahit firmalara parsel bazlı ruhsat vermeyebilir. Konuyu toparlamak gerekirse vatandaş odaklı bir çalışma yapilmalidır.Tamamen vatandaşın belirsizliğini kaldırmak ve selameti için bu öneriye teklif ediyorum.

    Önceki belediye Başkanı ve mevcut Belediye Başkanının izlemiş olduğu kentsel dönüşüm çalişmasını nasıl değerlendiriyosunuz?

      Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki kim ne derse desin kentsel dönüşüme ilçemizde ışık tutan ve ilk kazmayı vuran Erhan Erol başkandır. Hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür eder ve başarılar dilerim.

      Şu anki mevcut belediye başkanımız Hasan Tahsin usta, tüm Gaziosmanpaşa  biliyorki kentsel dönüşüm hakkında bir çok projede yer almış bilgi ve donanımı geniş ayrıca yüksek harita mühendisidir. İnanıyorumki yeni bir Gaziosmanpaşa'nın  en önemli mimarları arasında yer alacaktır. Kentsel dönüşüm sorununu en adil şekilde çözeceğine kalpten inaniyorum.

      Çok önemli bir görevi devraldıVatandaşın güveni de kendisine tamdır. İlçemizde başkanımız 30 Mart yerel seçimlerinde Gop ta bir ilke imza atarak en yüksek oy oranına ulaşıp bu güveni zaten halkımızdan kazanmıştır. Allah yardımcısı olsun.Kendisine zor bir görev tebliğ edilmiştir.

Rabbim muaffak eylesin. Ayrıca kurumunuz olan Aydın Ses gazetesi imtiyaz sahibi Murat Aydın ve şahsınıza samimi yayın ilkenizden dolayı teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunarım. Hep birlikte nice 20. Yıllara diliyorum.

      Peki gaziosmanpaşa'da büyük firmalar  gecekondu alanlarında arsa topluyorlar ve lüks konutlar yapmak istiyolar, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

      Yine çok önemli bir konuya değindiniz size ayrıca teşekkür ederim. Bu sebeple ilçemizdeki küçüçaplı mütahit firmalarda işsiz kalıyor.  Doğrusunu söylemek gerekirse aslında bu sorunun muhatabı ben değilim. Fakat nacizane fikrimi söyleyebilirim.

      Büyük çaplı firmalardan başlamak gerekirse bu firmalar için belediyemiz şunu söylüyor.'' Kimin ne projesi var ise bize bildirsin ve bizimle iştişare etsin, biz kimseye sen burada ada bazlı proje yapamazsın demiyoruz; fakat şunu herkes bilsinki bu dönüşümde tek yetkili Gop Belediyesidir''.

Orta
ölçekli firmalara gelince bu firmalar Gop ta yıllarca inşaat yapıp belediyemize katkı yapmış vergilerini ödeyip çalışmişlardır.
 Gaziosmanpaşa'nın yapılanmasında ve şehirleşmesinde en önemli rolü üstlenmişlerdir. Fakat şimdiki konjüktür şunu gerektiriyor; Belediyemize yüksek iş bitirmeleri olan yüksek teminatları verebilecek büyük ölçekli firmalara ihtiyaç vardır.

      Daha önce bu çalışmaları farklı yerlerde uygulayan firmalara ihtiyaç vardır. Konuyu toplamak gerekirse ilçemizede olan ortak ölçekli firmaların birleşip büyük bir sermaye ile bir araya gelmeleri gerekir. Bu şekilde belediyeden rahatlıkla iş alabilirler. Doğru altarnatifler oldukça belediyemiz bütün değerlendirmeleri dikkate alacaktır.

     Son olarak Gazeteses ses.com İnternet haber  gazetesi  aracılığla, Gaziosmanpaşa sakinlerine iletmek istediğiniz bir şeyler varmıdır?

     Evet var İlçemiz halkının kentsel dönüşüm hakkında sabırlı olmasını ve Belediye ile bağlı bir şekilde bu dönüşüme devam etmesini tavsiye ediyorum. Kentsel dönüşüm halkımızın refahı için güzel bir uygulamadır.

     Bu süreç gerektiren bir uygulamadır. Kısa süre içerisinde önemli gelişmeler olacak ve vatandaşlarımızın süreçle alakalı mağduriyetinin ivedi bir şekilde giderileceğine inanıyorum.